Sijoittaminen on tuottava harrastus

13.02.2018

Sijoittaminen on tuottava harrastus

Tärkeintä on kuitenkin aloittaminen tänään eikä huomenna

Runsas miljoona suomalaista harrastaa sijoittamista. Joillekin sijoitustoiminta on vain mukava ja tuottava ajanviete, joillekin mahdollisuus ansaita hieman ylimääräistä. Joka tapauksessa arvopaperisijoittaminen on pitkällä aikavälillä tavallista pankkitiliä tuottavampi säästömuoto. Huolestuttavan moni suomalainen makuuttaa kuitenkin ylimääräisiä rahojaan pankkitileillään, vaikka rahan ja ajan voisi antaa tehdä töitä varallisuuden karttumiseksi.

Sijoittaminen kotimaan markkinoille on nykyisin helppoa ja kustannustehokasta hyvien verkkoyhteyksien ja erilaisten arvopaperivälittäjien verkkopalveluiden ansiosta. Sijoittamisen perustaitojen oppimisen voi aloittaa monin eri tavoin. Alan kirjallisuutta on paljon, samoin verkossa toimivia erilaisia sijoittamiseen keskittyviä keskusteluryhmiä löytyy satoja.

Yksi parhaimmista tavoista tutustua sijoittamiseen on osallistua sijoittamisen peruskurssille. Matalan kynnyksen sijoituskurssilla kokenut ammattisijoittaja kertoo sijoittamisesta käytännönläheisesti siten, että osallistujat saavat hyvät perustiedot sijoittamisesta.  Lisäksi opitaan käyttämään niitä sijoittajan työkaluja, joita netissä tarvitaan päivittäin. Kurssilla käydään läpi konkreettisia esimerkkejä ja kerrotaan eri mahdollisuuksista ilman korkealentoista ammattisanastoa. Sijoittamisen jo aloittaneetkin saavat oivia vinkkejä sijoitussalkkunsa rakentamiseen. 

"Sijoittamiseen liittyy paljon erilaisia ennakkokäsityksiä mm. siitä, että ennen kuin sijoittamisen voi aloittaa, pitäisi olla jotenkin erityisen varakas", kertoo ammattisijoittaja ja sijoitusvalmentaja Tapio Haavisto. "Ei tarvitse olla, vaan huolellisella suunnittelulla ja tavoitteellisesti toteutettuna, sijoittaminen on mahdollista melkeinpä kaikille meille. Tärkeintä on aloittaminen," Haavisto painottaa.

Sijoittamisen aloittamiselle on nyt erinomainen mahdollisuus, sillä Kymenlaakson  kesäyliopisto järjestää säästäjä-sijoittajan peruskurssin 10.3.-11.3.2018.

Kouvolassa toimii myös Kouvolan Osakesäästäjät ry. Omassa harrasteryhmässä voi yhdessä muiden kanssa oppia lisää ja pysyä mukana sijoittamisen nopeassa kehityksessä.