Miksi asunnon myyntistailaus?

24.08.2017

Yksi Kymenlaakson kesäyliopiston uusista koulutuksista on ”Asunnon myyntistailaus”, joka on suunnattu sisustussuunnittelijoille, kiinteistönvälitysalalla työskenteleville, sisustusalaa opiskeleville ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

TV:stä on jo vuosia seurattu kotien sisustus- ja myyntistailausohjelmia, mutta kannattaako asiaan todella panostaa asunnon myynnin yhteydessä? Myyntistailaus -kurssin kouluttaja Riina Ahtola tekee Helsingin seudulla sisustussuunnittelua, stailausta sekä sisustustoimittajan töitä, kouluttaa ja toimii Sissareiden (AJK-Sisustussunniteljat ry) puheenjohtajana. Aiemmin hän on asunut vuosia Kouvolassa ja Kymenlaakso on siten tuttua seutua. Näin Ahtola kertoo pääkaupunkiseudulla suositun myyntistailauksen tarpeellisuudesta:

”Uuden asunnon ostaminen on iso asia ihmisen elämässä. Asunnon hankintaa saatetaan miettiä useita kuukausia ja uudesta kodista haaveillaan selaamalla asuntojen myynti-ilmoituksia netissä. Tietyt vaatimukset asunnolle asettuvat perhekoon mukaan. Sinkku ei kaipaa yksiötä suurempaa kotia itselleen, mutta viisilapsinen perhe tarvitsee jo enemmän tilaa ympärilleen. Pelkkä toiminnallisuus, asunnon sijainti ja neliöt eivät kuitenkaan pelkästään vaikuta ostopäätökseen. Kodista halutaan kaunis ja viihtyisä, mielihyvää tuottava tila.

Asunnon myynti-ilmoitusten kuvat näyttelevät suurta roolia ostajan mielenkiinnon herättämisessä. Kaunis sisustus, harmoniset sävyt ja viihtyisä tunnelma välittyvät hyvistä kuvista ja ostaja kiinnostuu näkemään asunnon muutenkin, kuin kuvien välityksellä. Hyvien myyntikuvien takana on huoliteltu asuntostailaus. Asunnon myyntistailauksessa pyritään tuomaan asunnon parhaat puolet esille. Myyntistailauksessa ei ole tarkoitus peittää virheitä, vaan korostaa asunnon positiivisia puolia. Hyvien myyntikuvien lisäksi stailattu asunto on näyttötilanteessa huomattavasti visuaalisempi kokemus, kuin asunto, jossa näkyvät liialtikin edellisen asukkaan elämän jäljet. Asunnon myyntihintaa ei ole tarkoitus korottaa stailaamalla, vaan stailauksella pyritään nopeuttamaan myyntiaikaa ja pysymään pyydetyssä hinnassa.”  

Kuvat ja stailaus Riina Ahtola