Löydä oma opintopolkusi avoimessa yliopistossa

06.07.2018

Kymenlaakson kesäyliopisto tekee yhteistyötä useiden eri yliopistojen kanssa ja opintotarjonnassa on opintoja monilta eri tieteenaloilta. Avoimessa yliopistossa voi opiskella tutkintotavoitteisesti pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Tämä on hyvä mahdollisuus opiskella Kymenlaaksossa, jossa ei muuten ole omaa yliopistoa.

Kesäyliopiston kautta voit opiskella monia eri oppiaineita ja erilaisin tavoittein. Avoimen yliopiston opinnot ovat mainio tapa tutustua yliopisto-opintoihin esimerkiksi välivuoden aikana, jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa tai mietit, mikä on sinun alasi. Samalla voit jo valmistautua pääsykokeisiin ja edistää opintojasi, koska opintosuunnitelman mukaiset opinnot hyväksiluetaan, jos päädyt tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon.

Avoimien yliopisto-opintojen perusteella voi hakeutua yliopistoon myös ns. avoimen väylän kautta useimmiten ilman pääsykokeita. Aivan kaikissa oppiaineissa ei avoimen väylää ole, mutta monilla aloilla se on hyvä tie yliopistoon. Avoimen väylä tarkoittaa, että sinulla pitää olla tietty määrä kyseisen alan opintoja yliopiston tiedekunnan asettamin kriteerein suoritettuna. Kriteerit vaihtelevat vuosittain ja tiedekunnittain, joten nämä kannattaa aina tarkistaa tapauskohtaisesti. Yliopisto suorittaa valinnat ja opiskelijakiintiöt sekä pääsyvaatimukset vaihtelevat.

Avoimen yliopiston opintoja voit suorittaa myös oman ammatillisen osaamisen kehittämiseksi, vaikka vain yksittäisiä kursseja tarpeen mukaan. Voit poimia itsellesi sopivia kursseja laajasta valikoimasta eri alan opintoja. Voit myös opiskella pelkästään omaksi iloksesi kartuttaakseesi yleissivistystä ja tietoa jostakin tieteenalasta.

Avoimessa yliopistossa opiskelu on joustavaa ja opinnot ovat monimuotoisia. Joissakin oppiaineissa pystyy opiskelemaan täysin verkko-opintoina, kun toisissa puolestaan on enemmän lähiopetusta. Lähiopetukset järjestetään useimmiten iltaisin ja viikonloppuisin, joten ne on helppo yhdistää työn ohessa tehtäviksi. Kesäyliopistolla saat tukea opintojesi eri vaiheissa ja monissa oppiaineissa järjestetään opintojen tueksi myös tuutoriryhmiä, joissa on mukava tavata opiskelutovereita ja vaihtaa kuulumisia opinnoista.

Tästä linkistä löydät tällä hetkellä tarjolla olevan avoimen yliopisto-opetuksemme, olisiko siellä jotakin sinua kiinnostavaa?

Mikäli avoimen yliopiston opinnot kiinnostavat ja mietit mikä voisi olla sinun opintopolkusi, ota yhteyttä kesäyliopistolle Elinaan,  elina.ivakko@kymenlaakso.fi.

Mietitään yhdessä, mikä voisi olla sinun opintopolkusi avoimessa yliopistossa.

Lue myös blogikirjoituksia avoimen yliopiston opiskeluista